Rola przedsiębiorczości społecznej w redukcji nierówności społecznych.
By zrozumieć, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego szczegółów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się przede wszystkim z wody oraz cukrów, a również z kwasów i innych substancji syntetycznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za ostateczny skład wina. Fermentacja procentowa przekształca obszerną część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, ale zostawia inne intrygujące związki, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron oraz wolno je uważać za naturalny konserwant, który zezwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Znajdź tutaj
3. Instrukcje
4. Tutoriale
5. Dołącz teraz